De laatste dagen zijn wij opgeschrikt door de laffe aanslagen op onschuldige Joodse burgers in Israël door de terreurorganisatie Hamas.

Zaterdag 7 oktober was het de rustdag van het jodendom en werd Simchat Thora, de feestdag waarop Joden vieren dat ze de Hebreeuwse Bijbel bezitten. Een dag eerder was het vijftig jaar geleden dat de Jom Kippoer-oorlog begon, toen Israël werd aangevallen door een coalitie gevormd door Egypte en Syrië.

Het was ook de dag dat de terroristen van Hamas in koelen bloede onschuldige burgers mishandelden, verkrachten, gijzelden en vermoordden. We konden waanzinnige beelden zien van lynch- en moordpartijen in de Israëlische straten vlak bij de Gazastrook. Ongewapende Israëliërs werden afgeslacht en aanhangers van Hamas paradeerden juichend met lichamen van slachtoffers. Wat een leed voor allen die lijden onder de terreur van Hamas.

Dit islamitische Palestijnse terrorisme, gefinancierd vanuit Teheran en Qatar en bewapend door de Revolutionaire Garde van Khamenei moet keihard worden bestreden. DLW is van mening dat Israël onze volledige steun verdient in deze moeilijke uren bij de strijd om een veilig bestaan. We roepen daarom het college op om als teken van solidariteit de Israëlische vlag te hijsen. Wanneer Israël wordt aangevallen, worden we allemaal aangevallen.

Bestuur en fractie, Democratische Liberalen Wassenaar (DLW),

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *