Frans Micklinghoff

Frans Micklinghoff

De immer ‘vrolijke Frans’ kan bogen op een schat aan ervaring en anekdotes over de plaatselijke politiek uit de afgelopen halve eeuw. Het argument dat hij ‘te oud’ is – 76 jaar – legt hij lachend naast zich neer. “Mijn ouderdom is in de plaatselijke politieke arena juist een voordeel! Op deze leeftijd heb je het voordeel van een afgewogen en evenwichtig oordeel en kan je een goede rol als bemiddelaar vervullen. Ik heb in die afgelopen 30 jaar wel iets aan kennis over dit mooie dorp verzameld, wat juist nu van belang is. Wie op 50+ wil stemmen, moet op nummer 3 van lijst 5 stemmen!”.


Acht jaar geleden pleitte ik al voor het in een tunnel (-bak) brengen van de Rijksstraatweg/N44.
Die nu nog noodzakelijker is om een aantal verkeersproblemen in en rond dit dorp op te lossen.
Wassenaar moet zelfstandig blijven, Er is geen enkel redelijk argument om Wassenaar te plakken aan Den Haag of te laten fuseren met Voorschoten.
Wél moet de bestuurskracht van Wassenaar worden versterkt. Dat hangt vooral af van de toekomstige samenstelling van het college van Wethouders.
Wassenaar moet het karakter van dit dorp als groene oase met haar talloze historische gebouwen behouden.
Ons strand moet een gezellig, klein en knus familiestrand blijven, zonder permanente strandhuisjes. Ik wil een raadslid zijn voor iedere Wassenaarder, van noord- tot zuid en vooral voor alle ouderen!”.

Frans Micklinghoff, DLW nr.7