Zwaargehavende coalitie gaat toch nog door…

In de afgelopen dagen werd het duidelijk dat, tegen alle verwachtingen in, de zwaargehavende coalitie toch nog doorgaat. Aangeschoten wild komt niet ver en dat zal met de huidige coalitie niet anders zijn. Pijnlijk duidelijk is het wel weer geworden dat de VVD Wassenaar een onbetrouwbare coalitiepartner is gebleken. Zij onderhandelt over een coalitieprogramma, blijkt er vervolgens niet achter te staan, schoffeert haar coalitiepartners en gaat gewoon verder alsof er niets gebeurd is.

De VVD Wassenaar heeft zich bij de totstandkoming van de coalitie tot bijwagen laten maken van de onervaren fractie van Hart voor Wassenaar en de onberekenbare wethouder van Financiën. Zij heeft zich de kaas van het brood laten eten en trekt nu aan de noodrem. Nu piept en kraakt het in de coalitie, maar gaat men gewoon verder. Het is alsof je aan een eredivisie-voetbalwedstrijd meedoet met allemaal volwassen geblesseerde VVD’ers tegen een onervaren jeugdteam van Hart voor Wassenaar. Dat het geen mooie wedstrijd wordt, is nu wel erg duidelijk. Bij ieder besluit kun je in de raad voortaan scherpe discussies verwachten.

Politiek bedrijven is niet alleen eerlijk en transparant zijn, maar je moet ook consistent zijn. Aan telkens andere standpunten innemende politici heeft niemand iets. De VVD Wassenaar heeft de verhoudingen in de coalitie op scherp gezet. Het was nu het moment geweest om het coalitieprogramma met steun van de oppositie te herzien en te komen tot een gedragen raadsbreed programma. Om vervolgens met vereende kracht en eensgezind als gehele raad samen te werken. Een gemiste kans om de trein weer op de rails te krijgen. Jammer, want de raad heeft wel de beschikking over goede en ervaren politici, ook in de oppositie.

Ben Paulides,

fractievoorzitter Democratische Liberalen Wassenaar (DLW)

www.democratischeliberalen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *