Renovatie raadhuis De Paauw Wassenaar bijna klaar Renovatie raadhuis De Paauw Wassenaar bijna klaar

Vorige week deed Hart voor Wassenaar verslag van haar beleving van de raadsvergadering van 19 september. Die vergadering werd, vooral in het begin, wederom gedomineerd door een nare sfeer. Hart voor Wassenaar speelt in de krant de vermoorde onschuld, maar ik nodig iedereen uit om de eerste minuten van de desbetreffende vergadering met eigen ogen te zien. De video is te zien op de website www.wassenaar.nl. Bekijk het rechtstreeks via https://wassenaar.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/8b213f81-c9f8-4870-865e-cdd42cf0b09a.

Iedereen die de video bekijkt, kan constateren dat het niet echt lekker loopt in de gemeenteraad. Dat ligt niet aan de inzet van het college of de gemeenteraad, maar aan sleutelfiguren van lokale partijen in de raad die de val van het college waarin zij deelnamen niet lijken te kunnen verwerken. De voorzitter van de raad, burgemeester De Lange, is vooral het doelwit van een van hen, maar ook raads- en collegeleden moeten het soms ontgelden.

Niet de financiën van de gemeente, zoals een van die partijen graag beweert (die zijn overigens prima in orde), maar de sociaal onveilige sfeer doet afbreuk aan onze bestuurskracht, zoals het bureau Berenschot in zijn recente rapport opmerkte.

Inmiddels dreigt dit vervelende consequenties met zich mee te brengen, omdat daarmee het voortbestaan van Wassenaar als zelfstandige gemeente in gevaar wordt gebracht. Het is te hopen dat Hart voor Wassenaar en Lokaal Wassenaar (niet te verwarren met DLW) gaan beseffen dat voor Wassenaarse lokale partijen een indeling van onze gemeente bij een grotere gemeente de doodsteek is voor deze lokale partijen.

Er gaat gelukkig ook best wat goed in de samenwerking tussen de meeste fractie- en commissieleden, bijvoorbeeld in de commissie Mens en Maatschappij. Daar worden mooie resultaten geboekt, mede dankzij onze wethouder Ronald Zoutendijk.

Vandaar deze oproep van een constructieve lokale coalitiepartij als DLW aan de andere twee lokale partijen: laten we nu snel samen tot goede besluiten komen en ophouden met het gedoe!

Ben Paulides, fractievoorzitter Democratische Liberalen Wassenaar (DLW),

www.democratischeliberalen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *